perjantai 18. marraskuuta 2016

Puolessa välissä mennään!


Huh, melkoinen tauko onkin nyt tämän blogin kanssa tullut pidettyä, joten yritänkin tässä nyt sitten tiivistellä menneiden viikkojen tapahtumat parhaani mukaan! Paljon onkin tapahtunut, paljon on tehty ja nähty, paljon on myös muuttunut, pienemmässä tai suuremmassa skaalassa. Hiuksetkin lyhenivät (osittain) jälleen kerran, mutta ihan omasta tahdosta tällä kertaa.

Opiskelut ovat sujuneet melko leppoisasti, vaihtareille tarkoitetut kurssit ovat olleet erittäin hyödyllisiä omasta mielestäni, paljon on tullut kerrattua vanhaa (varsinkin kieliopin kannalta), mikä on ollut todella hyvä. Kirjallisuus- ja kulttuurikurssit ovat kyllä omia suosikkejani, toskin hieman työläitä, varsinkin kun kirjallisten  töiden aloittamista on tullut hieman lykkäiltyä jostain syystä. Noh, deadline stressi on aina ollutkin se paras motivoija! Yleisesti ottaen olen myös tyytyväinen oman kielitaitoni kehitykseen, enemmän vain pitäisi vielä uskaltaa käyttää ranskaa englannin sijasta täällä kotona kavereiden kanssa.

Opiskeluiden ohella on tullut tehtyä paljon muutakin. Bryssel ei välttämättä ole esteettisesti näyttävin kaupunki, jossa olen käynyt, mutta kyllä täältä paljon löytyy tekemistä ja nähtävää, ja varsinkin ihmiset ovat todella mukavia. Ehdottomasti eräs parhaista "löydöistäni" täällä on Institut royal des Sciences naturelles de Belgique, eli käytännössä luonnontieteellinen museo. Kyseisen rakennuksen sisällä voisi viettää päivän jos toisenkin erilaisten näyttelyiden lomassa, mutta ehdoton suosikkini on tietenkin koko Euroopan suurin dinosauruskokoelma! Erilaisia luurankoja ja fossiileja oli nähtävissä laidasta laitaan, mutta näyttävimmät olivat Belgiasta löydetyt Iguanodonien erittäin hyvin säilyneet luurangot. Yksi lapsuuden unelmista on nyt täytetty, ja hieman ikäistäni nuoremmalta varmaan vaikutinkin, kun juoksin silmät kiiluen fossiililta toiselle.

Walking with the dinosaurs
Kuten jo edellisessä blogitekstissäni mainitsinkin, kävimme kämppis porukalla Berliinissä muutama viikko sitten. Muutamia vuosia sitten vieralimme lukion saksanopiskelijoiden kanssa Berliinissä, ja silloin tykästyinkin kaupunkiin, eikä tämä toinenkaan reissu ollut millään tavalla pettymys! Berliini on kyllä erittäin mukava, moderni ja nätti kaupunki, jossa voisin viettää mielelläni enemmänkin aikaa. Perus turistikohteiden lisäksi tuli pyörittyä myös paikallisen nuorison suosimissa kahviloissa ja baareissa. Kävimme myös naapurikaupungissa Potsdamissa, joka on aivan uskomattoman kaunis paikka. Potsdamissa voi todellakin aistia 1700-1800-lukujen hengen, ja suosittelenkin siellä käymistä. Kaiken kaikkiaan erittäin mukava reissu siis, josta jäi paljon hyviä muistoja.

Potsdam
Too cool for the Dutch district
Viikko sitten tuli käytä nopeasti myös Antwerpenissä, mutta ei niinkään kaupunkiin tutustumassa, vaan keikkailtaan osallistumassa. "Hieman" rankempaa settiä olikin tarjolla (Carnifex, Thy Art Is Murder yms...) mutta kyllä sitä olikin jo kaivannut! Loistava ilta, joka sitten Brysselin puolella jatkuikin vielä pitkään kavereiden kanssa. Itse kaupunkikin vaikutti mukavalta, sen verran kuin sitä kerkesi tarkastelemaan.

Nyt onkin enää jäljellä vain reilut pari kuukautta täällä, kyllä se aika vain turhan nopeasti menee. En toki ole koti-ikävältä välttynyt, ystävien ja sukulaisten lisäksi kaipaan paljon myös pohjolan luontoa ja talven lumia ja pakkasia, varsinkin nyt kun sitä siellä tuntuu olevan tarjolla! Onneksi joulu tulee todennäköisesti taas vietettyä Ruotsissa, niin pääseepä sitä kunnon talveakin kokemaan hetkeksi ennen lopullista kotiin tuloa.

Vähän nyt venähti tämä blogikirjoitus tällä kertaa, toivottavasti jaksoit lukea!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti